top of page

Edwardian Dönemi Mücevherleri

Güncelleme tarihi: 17 Tem




Kral Edward VII'nin saltanatı (1901-1915) ile özdeşleşen Edwardian mücevherleri, Viktorya Dönemi'nin ağır ve karmaşık tasarımlarından ziyade, daha hafif, zarif ve feminen bir estetik anlayışa geçişi temsil eder. Platin ve altın gibi değerli metallerden yapılmış ve pırlanta, inci, zümrüt ve yakut gibi değerli taşlarla süslenmiş Edwardian mücevherleri, Viktorya Dönemi'ne kıyasla daha hafif ve zarif bir görünüme sahiptir.

Sarmaşıklar, çiçekler ve kelebekler gibi doğadan ilham alan motifler tasarımlarda sıklıkla kullanılır. Kalpler, kurdeleler ve fiyonklar gibi romantik unsurlar Edwardian mücevherlerine feminen bir hava katar. Art Nouveau ve Japon sanatının etkisi Edwardian mücevherlerinde belirgin şekilde görülür.

Kokoshnik taçlar, rivière kolyeler, sautoir kolyeler, festoons (sarkıtlı) küpeler ve broşlar Edwardian mücevherlerinin en önemli örnekleridir. Bu mücevherler, dönemin zarif ve romantik ruhunu en iyi şekilde yansıtır. Edwardian mücevherleri, Art Deco döneminin öncüsü olarak da kabul edilebilir. Her iki dönemde de platin ve pırlanta gibi değerli metaller ve taşlar tercih edilir. Fakat Art Deco döneminde taş kesimi ve tasarımı daha modern ve geometrik hale gelir. Edwardian mücevherleri ise klasik taş kesimi ve daha zarif tasarımlarıyla geçmişe bir selam niteliğindedir.


Daha detaylı bilgi almak ve ürünlerimizi görmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.




8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page